Varje nej är en seger!

Lite betänketid är bra för affärerna.

Om livet bjuder på skit – tugga svälj och gå vidare! Ett lysande motto signerat komikern och vännen Christoffer Fernis. Det sitter som en så kallad smäck och ingår självklart i min föreställning Hur svårt kan det va? (tillfällig frid över dess minne).

Ett motto kan betyda mycket. Då menar jag inte mes-motton som Carpe Diem och Bara Vara. De gör mig bara förbannad. Nej, ett bra motto ska vara som en barnbok om sex på 70-talet: realistiskt och konkret!

Favoriten Varje nej är en seger funkar perfekt för mig som tänder snabbt på nya idéer. Alldeles för ofta har jag hört mig själv säga: Jaaa! Absolut! Självklart! Håller med! Det fixar jag…

Jag ska inte påstå att mottot har räddat mitt liv – men det har definitivt gjort jobbet som frilansskribent lättare. Och mer lönsamt. Istället för att säga ja direkt, svarar jag nu: Vilken rolig idé – jag kollar min kalender och återkommer! Ibland blir det sedan ett nej. Ibland ett ja.

Tappade jag några cred-poäng? Nej, absolut inte. Istället verkar jag troligen både mer seriös och eftertraktad. Dessutom får jag bättre betalt. Eller rättare sagt, betalt för det arbete jag faktiskt gör.

Tidigare kunde jag påstå att ett uppdrag ”bara tar några timmar”, för att jag så gärna ville visa hur flink jag är. Om det tog längre tid (vilket det oftast gör) tog jag den kostnaden ur egen ficka.

Nu svarar jag istället ”hrmm, det kan bli lite knepigt men jag ska försöka klara det på en dag”. När jag sedan fakturerar de sex timmar jobbet faktiskt tar – blir jag med lite tur till och med en hjälte.

Hur svårt kan det va?

2 svar på ”Varje nej är en seger!

  1. Älskar dig också! Kvällens text handlar om points… be my guest!

Kommentarer inaktiverade.