Våga lita på mörkertalet

Det här är min blogg. Jag önskar jag kunde skriva att folk har tjatat och tjatat – men det skulle vara en lögn. Och ljuger gör jag inte. Möjligen överdriver jag en aning. Om det behövs.

Sanningen är att jag ställde frågan: Ska jag börja blogga? till mina drygt 1200 ”vänner” och följare på Facebook och Instagram. 37 svarade. Det blir ungefär 0.0003 procent vilket, med hänsyn till uppskattat mörkertal, innebär ”ett ENORMT gensvar”.

Så jag tackar för förtroendet – och sätter igång.

För helhetens skull måste jag också nämna att några kände sig tvingade att påpeka att det var ”ute” att blogga.

Andra tyckte att jag skulle vlogga eller podda.

Absolut inte – det talade ordet sparar jag till scenen.

2 svar på ”Våga lita på mörkertalet

  1. 37/1200 är ungefär lika med 0,03, d.v.s. 3 procent.
    0,03 procent (0,0003) skulle det bli om 0,37 personer svarat, vilket vore lite för blodigt för min smak. Man kan också rätta till uträkningen genom att hävda 1200000 vänner och följare, men med så många följare behöver man nästan ha en egen marknadsavdelning som kan räkna på procent och utspel.

  2. Hahaha… tack Tor-Björn! Jag är tydligen bättre på att skriva och prata än på att räkna. Ändrar till 0.0003 bums. Men fortsätter att tro på ett stort mörkestal.

Kommentarer inaktiverade.