Skål för att vi är så himla bra!

Anna-Lisa Gustavii, jag och Elin Almén är sjukt nöjda efter en väl genomförd föreställning i Lund.

Så är den över; årets corona-anpassade humorfestival i Lund. En eloge till arrangören Anagram och alla volontärer som gjorde det möjligt för både komiker och publik att hålla avstånd – och ändå umgås och ha roligt.

Vår sprillans nya föreställning Singeltjejen, Morsan och Sista Rycket lockade fullt hus och publiken hade minst lika roligt som jag och kollegorna Elin Almén och Anna-Lisa Gustavii. Nu hoppas jag verkligen att vi kan köra den igen så att fler får se hur bra vi är. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång PR-maskineriet alltså.

Det är både vi och föreställningen värd. Idén att låta tre roliga kvinnor från tre generationer tillsammans utforska livets olika skeden är helt enkelt briljant.

Gemensamt är att vi började med standup ungefär samtidigt. Den lilla, lilla skillnaden är att Elin var runt 20, Anna-Lisa runt 40 och jag 60 när det begav sig.

För mig – född i mitten av 50-talet – tog det alltså 60 (!) år innan det kändes rimligt att breda ut vingarna och ta plats. För 70-talisten Anna-Lisa var startsträckan inte lika lång och för 90-talisten Elin var det ”bara att köra igång”.

Förenklat? Jo, kanske! Men om det stämmer visar det ändå att kvinnor, flickor och tjejer har bättre självförtroende och högre ambitioner idag än när jag var ung (yngre). Heja dem!

Till sist några ord om tävlingen Grand Comedy Slam. Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen; jag anmälde mig inte för nöjet att tävla – utan för att vinna. Men så blev det inte – jag blev utslagen redan i semifinalen.

Jaja, jag vet att det är bra att komma dit, men om jag har gett sig in i leken vill jag faktiskt leken vinna.

Sån är jag.

En riktigt dålig förlorare.