Är själen lika grumlig som ögat?

Drogad?

Det är som jag trodde; jag har ett grumligt inre liv. I alla fall om uttrycket ögonen är själens spegel är det minsta sant. Jag har misstänkt det ett tag, men efter dagens besök hos ögonläkaren vet jag säkert: Jag har fått grå starr!

I mars blir det operation. Två stycken till och med – en på varje öga.

Hur kan det vara möjligt?

Det var ju alldeles nyss jag vägrade använda läsglasögon och strax efter snubblade runt med mina första progressiva och nu – en nanosekund senare – är det dags att operera in nya linser. Sluta! Det går för fort!!

Jo, jag har läst på och vet att ingreppet är busenkelt. Tar kanske tio minuter och jag kommer att se mycket bättre efteråt. Grejen är att jag inte pallar fler åldersmarkörer just nu. De tar ju aldrig slut…

Nyligen såg jag i spegeln att vänster öga inte var riktigt öppet (typ stroke light). Aha, det beror på starren, tänkte jag. Men icke. ”Det händer alla när vi blir äldre”, sa den obehagligt uppriktiga läkaren som gudskelov INTE var 27 år – och skitsnygg.

Om någon hört mig säga att jag aldrig, aldrig skulle göra en estetisk operation så är det inte säkert att det gäller så länge till.

Ge mig styrka! Och sprit!!

Jag ser verkligen inte bra ut.

2 svar på ”Är själen lika grumlig som ögat?

Kommentarer inaktiverade.