Personlig seger leder till pirr

Bakåtslick och pirr.

”Ahhh, känner du pirret i magen när modet sprider sig”, frågar min personliga coach E, snart 10 år. Och äntligen händer det; jag känner faktiskt pirret när modet sprider sig.

Vi har just hoppat från bryggan vid Årsta havsbad. För de flesta är det ett menlöst litet en-metershopp. För mig är det en personligt seger.

Jag har aldrig gillat höjder och minns simskolans fasa när vi tvingades välja mellan att dyka från 3:an eller hoppa från 5:an för att klara magistermärket av högsta valör – guldmagistern. Efter många vändor upp och ner för stegen och med gråten i halsen valde jag att hoppa. Ett beslut som varken gav mersmak eller pirr.

Guldmagistern och Baddaren samsas fint på märkesskölden.

Till övriga ”meriter” hör utflykter till Kärnan i Helsingborg, Lugnets hopptorn i Falun och Mirador del Riò på Lanzarote som alla slutade med akuta panik- och gråtattacker. Bildbevis saknas.

På senare år har jag valt att sitta ensam under sevärdheter som TV-tornet vid Alexanderplatz i Berlin och London Eye, medan resten av sällskapet fröjdat sig i luften. Yngste sonen berättade nyligen hur resten av familjen brukade tävla om vem som först kunde ”hitta mamma” därnere.

Snart åker jag och J till Själland. Han påstår att vi ska åka Dyrehavsbakkens berg- och dalbana i trä som lär ha invigts 1932.

Jag är skeptisk. Om inte E kan övertalas att coacha på distans…