Inget behöver bli som vanligt

Blå hyacint från Handlarn i Linneryd i retrokruka med nyplockad mossa från egen skog på farmors hemvirkad löpare. Florist – hur svårt kan det va?

En snabbkoll på Fejjan visar att folk jag känner har haft det rätt gött även denna jul. Någon vinterbadar för första gången, andra fikar utomhus med omsorgsfullt utvalda släktingar – ofta samtidigt som de tokeldar i en nyköpt braskorg (den MÅSTE ha spurtat förbi stormköket som årets julklapp!).

När mörkret faller nån gång efter lunch (beroende på var söder om Dalälven de befinner sig) verkar umgänget övergå till prat via mobil, Zoom eller annan tillgänglig digital lösning. Kanon! När orken, lusten eller samtalsämnena tar slut är ”tack & hej” bara ett knapptryck bort. Och sekunder efteråt är det bara att sträcka ut sig i soffan med en bra film och en tallrik favoritmat i knät.

Inga övertrötta barn ska transporteras till och från mammor, pappor, mostrar, farbröder, mor- och farföräldrar. Ingen behöver vänta förgäves på taxi eller försenade kollektiva färdmedel (beroende på var i förhållande till en större stad de befinner sig).

Alla som vill att ALLT ska bli precis SOM VANLIGT nästa år räcker upp en hand.