Flödesskriver nyskapande litteratur på fyra minuter

Med 10 inlägg kvar till hundra och 11 dagar kvar av året provar jag lite flödesskrivning; ett knep jag hört talas om – men aldrig provat. Enligt entusiasterna ska det:

• inspirera och leda till bra idéer

• skapa en frihetskänsla och få mig att ”släppa loss”

Jag googlar vidare och metoden verkar enkel:

”Tänk inte, börja skriv och låt orden flöda. Meningarna behöver inte vara logiska eller korrekta och punkt och sånt krafs är det bara att hoppa över. Fastnar du skriver du bara det senaste ordet igen och igen, tills det lossnar. Gå INTE tillbaka och rätta nedan du skriver. Då kan du köra fast och inte orka fortsätta.”

Till viken nytta? Jo, förutom att bryta skrivkramp (i mitt fall narare skrivleda) är meningen att jag ska spara texten och låta den inspirera mig i framtiden. Kanske kan det bli starten på en dikt – eller en roman.

Jag ger det 4 minuter och ber juryn för nästa års Augustipris om uppmärksamhet:

13.19 söndag: Det var väl precis det här jag trodde, det kommer ingenting ur detta. Inget gott i alla fall. Däremot blir jag väldigt sugen på godis. Och undrar varför jag aldrig gör de där kokostopparna som jag såg i häromdan. Men picka rödlök saka jag i alla fall göra snart. 13.21. Och nu gjorde jag precis det som jag inte skulle. Kollade på klokan och tappade både den eventuella tråden och lustan att fortsätta. Vem idios skriver om rödlök? Jnte jag i alla fall. Vad ör en ifiod? Et ska jag ggogla så fort detta vansinniga expertiment är över. Jag tänker ocksp rätta alla stavfel för annars bli det olösning. Eller nej jag gör inte det så får jag se hur mpnga felslag jag gör på fyra minter. Antagligen massor. Hastigheten är viktigast. Att det går snabbt., Nu måste jag titta på kkockan igen för nu månste det vara skut sbart. Det här är en värre stress än att meditera utan att kolla klockan.13.23 – SLUT!

Enligt synonymer.se är Idiot = dumhuvud, dombom, stolle, dåre, tok, fån, fåntratt, byfåne, bydåre, nöt, tosing, galning, galenpanna, knasboll, tjockskalle, knäppskalle, klantskalle, tönt, nörd; (åld.) svårt förståndshandikappad perspn, sinnesslö, imbecit, svagsint, kretin. Plus dum i huvudet, fårskalle, pucko, stolpskott, jubelåsna och träskalle (användarnas bidrag)

Mitt bidrag: idios och ifios

Det mest intressanta är att ordet idiot har 29 synonymer, medan motsatsordet bara har två; snille och geni. Frågor på det?