Efter 30 dagars tystnad kom skrattet

En fika med Malin Appeltofft är mumma för en tappat sug.

”Du har inte bloggat på en hel månad”, är det ingen som har sagt. Men så är det. Och anledningen är lika enkel som tråkig; det har inte funnits något roligt, spännande eller intressant att skriva om. På riktigt.

I slutet av januari halkade jag på en isfläck: PANG! Det gjorde dj..ligt ont och första tanken var: ”Där gick resten av den lösa protesen”. Andra tanken: ”Nu blir jag äntligen opererad”.

Det var två fel av två möjliga. Röntgen och besök hos ortopeden visade att jag ”bara” hade sträckt en ljumske. Så, medan ALLA njöt av solen i skidspår och pulkabackar gick jag runt huset med kryckor och dubbade skor. Första veckan snittade jag på 257 lååångsamma steg per dag.

Sedan vände det.

Inte för att ljumsken läkte, utan för att jag fikade med komikerkollega Malin Appeltofft på Bravo i Liljeholmen. På riktigt, fikade! Och då dyker det plötsligt upp; SKRATTET.

Samma kväll får jag ett mejl från Sara Jägborn som vill starta ett gemensamt Insta-konto med vardagshumor tillsammans med mig och Agneta Stefansson. Absolut! Klart vi ska!

Den 7 september blir det klubbkväll i Hägersten. Den 8 mars är det premiär för humorkontot @sa_tanker_jag. Det kan du följa redan nu. Gör det.

Förra veckan snittade jag på 6048 halvsnabba steg. Snart är det vår.