Inred hemmet som en blåmes

Första parkett på M/S Lejon!

Jag ligger i hammocken och följer ett fågelpar som inreder sin nya boplats. Gamla pinnar och annat skräp åker ut. Nya pinnar åker in. Lite nyplockat dun på det och allt är klart för familj.

Jag har ofta flyttat men ALDRIG slutfört en inredning. Förrän det är dags att flytta.

Det är inte så att jag saknat idéer – men något gör att jag inte kommer i mål.

En gång stod tavlorna kvar på golvet. En annan blev bara hälften av köksluckorna målade innan färgen tog slut. Orka köpa mer?

När vi skulle lämna lägenheten i Aspudden tittade svärmor förbi för att hjälpa oss att flyttstäda. sig hade hon en hink med blandade kemikalier och när hon var klar hade innerdörrarna blivit vita – inte grå.

De senaste veckorna har jag ägnat några eftermiddagar åt att måla tak och väggar under däck på husbåten M/S Lejon. Det är ingenting mot den tid som ägarna sonen A och hans K har ägnat åt att skrapa och måla (utsidan i torrdocka och insidan vid bryggan).

Och allt detta slit – för att sälja.

Medan hemmet sakta förvandlades till en byggarbetsplats fick de låna ex-makens hus. Förutom målning bidrog jag med styling medelst 17 kuddar och en gredelin ryamatta. Från var och en, efter vars och ens förmåga.

Nu håller vi tummar för att det blir rusning till visningen den 13 juni.

Lilla Allmänna gränd på Djurgården är adressen och jo, det är Gröna Lund som skymtar i bakgrunden. Drömboende står det i annonsen på Hemnet. För en gångs skull är det sant.

Just saying!

Jo, det är Gröna Lund som skymtar i bakgrunden.