Veckans mål – en bloggtext om dagen

– Sätter du alltid upp mål?, undrar vännen I efter pizzan i går.

– Självklart, svarar jag utan att tänka en millisekund. Och så är det.

Som egen företagare och frilansskribent hjälper målen att inte tappa sugen och ge upp. Visst är de flesta chefer en otyg, men att vara sig egen chef är inte heller lätt. I alla fall inte i motgång. I medgång är det bara att surfa på vågen, men när det kör ihop sig och allt blir tungt och tråkigt har det varit ovärderligt att kunna luta mig mot ett mål. Vart är jag på väg? Och varför?

Jag har räknat och bokfört varje jobb jag gjort och varje krona jag fakturerat (tack Skatteverket för att jag varit tvungen till det senare). Jag har satt upp mål för andelen journalistik vs informationstext för skrivande vs utbildning och starten 1993 har jag hittills skickat 1452 fakturor .

För min standup har jag satt mål i form av antal gig, antal klubbar och antal platser i landet. Väck mig i sömnen och jag kan berätta att jag hittills har gjort 278 gig på 40 platser i landet.

Nu ska jag få fart på bloggandet med samma ”knep”: Med början i dag ska jag skriva och publicera ett inlägg om dagen i en vecka. På söndag visar det sig om jag lyckas.

Jag håller en guldpeng på att jag gör det.

För handen på hjärtat: Hur svårt kan det va?