Poddar hos Par i damer

I dag har jag pratat om standup i podden Par i damer som drivs av väninnorna Kerstin Jonsson och Annika Lindén Höglund.

Jag träffade Kerstin första gången på en nybörjarkurs i standup-kurs och vi var inte precis några peppiga deltagare. För Kerstin var kursen ett andrahandsval eftersom den hon ville gå blev inställd.  Jag var allmänt tjurig och vägrade att använda mikrofon. Men efter en vecka var jag fast – även om det dröjde några år innan jag gjorde min offentliga debut.

I podden pratar vi om att våga ta för sig och göra det oväntade. Om glädjen i att skratta tillsammans med andra, rädslan för att misslyckas och om fördelarna med att vara en 64-årig kvinna i en bransch där de flesta är unga ”sköna snubbar”.

Inslaget publiceras i samarbete med Still Active på Spotify den 14 januari 2020.