Pelargoner och spanska sjukan

Omplanterade i väntan på bättre tider

I år kommer mina pelargoner att blomma som aldrig förr. I alla fall om det hänger på omsorgsfull omplantering och beskärning. Min frivilliga halvkarantän lockar fram helt nya sidor hos mig. Förutom minutiöst omhuldade växter gör jag bland annat följande::

• Går minst 10 000 dagliga steg (helst vid vatten)

• Jympar framför datorn

• Städar oklända utrymmen i lägenheten

• Följer nyhetsflödet

• Lagar bra mat (till och med bakar)

• Tvättar händerna

• Ringer, messar och mejlar ofta och gärna

• Kollar serier och filmer

Den sista punkten brukar funka bra som distraktion men på ett märkligt tycks verkligheten tränga igenom bruset. Förutom serien om Pompejis sista dagar (se förra texten) har jag sett en sorglig dokumentär om Spanska sjukan. Och senaste filmvalet var V som i Vendetta som bland annat handlar om… ja, du fattar!

Det kommer en sommar – även i år.