Karantänen lockar fram våra rätta jag

Pre karantän.

I skuggan av en pandemi avslöjar vi oss i karantänens slutna rum. Att jag och J har olika temperament är ingen hemlighet. Medan jag är lynnig, rastlös och får saker att hända, är han lugn, stabil – och en aning konflikträdd.

Medan mitt tjat håller en jämn och konstant nivå; torka av spisen, fäll ned locket, spotta inte snuskuddar i gräset, lägg tillbaka hammaren, gör ingen milkshake när jag räknar points (du som fattar, fattar)… tar det sex (6!) veckor av ofrivilligt umgänge 24/7 (på grund av inget arbete) innan det brister. Mitt under pågående middag går han till attack:

– Snälla, ha inte armbågarna på bordet medan vi äter.

– Varför inte det?

– Jag tycker det är otrevligt.

– Hur länge har du tyckt det?

– Alltid.

What? Denna fråga har aldrig diskuterats under de snart tio år som vi delat hem. Och så kommer den nu – PANG! – som en avsliten hälsena under morgonjympan framför tv:n

Jag är i chock. Är detta början på slutet – eller starten på något nytt?

Post karantän.

6 svar på ”Karantänen lockar fram våra rätta jag

  1. Kära Birgita – vi har olika fart i livet, se det som början på något nytt !
    ” en vän”

  2. Tack, nu börjar den arta sig, eller hur? Kan kanske omvandlas till något på standup-scenen så småningom.

  3. Precis. Efter 9,5 år kom det – jag tycker att det är viktigt att det är diskat…
    (och varför diskar du så sällan då? sa jag inte…)

Kommentarer inaktiverade.