Instagram, hjälp mig döda DET. Please!!

Kapad av DET!

Härom kvällen bryts sommarstiltjen av att min mobil plingar som besatt. För ett kort ögonblick tolkar jag det som en flod av nya bokningar och inviter (jo, jag kan ha slumrat till och lyckats förtränga vilken tid vi lever i).

I vilken fall hade jag fel. Rejält fel. Det var inte min mobil som blivit besatt, utan mitt Instagram-konto. Varje pling aviserade ett meddelande från en vän (eller en flyktig bekant) men undrade varför jag ville ha deras telefonnummer. Och varför jag ville att de skulle vara med i en tävling.  Hade mitt konto möjligen blivit kapat? JAAAAA!!!!

Ok? Relevant fråga!

Många skickade skärmdumpar för att visa att frågan faktiskt kom från mitt konto. Eller rättare från ett konto som såg ut som mitt. Med enda skillnaden att DET har lagt till ett extra e på slutet om/när någon börjar kommunicera. Tack alla som brydde sig – och varnade!

Jag uppmanade de som hörde av sig att blocka och döda DET. Sedan anmälde jag ”problemet” via mitt riktiga konto (som verkar helt oskadat) och följde Istagrams uppmaning att byta lösenord. Efter någon timme upphörde plingen. Men det var inte över.

Nästa kväll vid samma tid drar det igång igen. Nu ringer några vänner för att kolla vad jag vill. Andra berättar att de fått ”min” fråga men struntat i att svara. Kloka människor som känner mig väl och vet att jag aldrig skulle…

Inte ens ironi biter på DET!

Jag upprepar min anmälan till Instagram och byter till ännu ett lösenord. Samtidigt publicerar jag en varningstext i mina så kallade kanaler och anmäler mig själv – eller rättare sagt det fejkade kontot.

Nu hoppas jag att det spricker i solen.

Om du blir kontaktad av @birgitaklepke som ställer konstiga frågor så är det troligen inte jag. Om profilen är @birgitaklepkee är det definitivt INTE jag.

Over and out!

Lyckligast dem som inga konton har.

1 svar på ”Instagram, hjälp mig döda DET. Please!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *