Att räkna håller mig på topp

På kinesiska muren i en annan tid – och ett annat liv.

Just nu skriver jag inlägg nummer 90. Det betyder 10 kvar till hundra – vilket jag lovat mig själv att skriva innan nyår. Det kommer jag att klara. Sen får jag se.

Klockan är 16.48 och jag har petat i mig 18 av dagens 23 viktväktarpoints. Jag har också gått 10 413 steg och cyklat lågintensivt i 20 minuter. Det motsvarar 8 aktivitetspoints vilket betyder 7 kvar till veckans stipulerade 53.

Jag älskar att räkna och mäta. Det håller mig sysselsatt – och får mig oftast att prestera lite mer. Och lite bättre.

Så har det alltid varit.

Som frilansa som journalist har jag alltid haft järnkoll på antalet uppdragsgivare, hur många jobb jag gjort och hur mycket jag har fakturerat. Deppiga dagar när jag inte tycker att jag har åstadkommit någonting, är det bara att läsa innantill.

Samma sak gäller standup. Sedan debuten den 6 december 2015 har jag gigat 230 gånger på 40 olika platser – från Gävle i norr till Malmö i söder. I år blev det bara 29 på grund av du vet vad.

Nyss räknade jag ut att min omsättning i frilansfirman har minskat med 33 procent i år jämfört med i fjol. Helt okej med tanke på att planen var att sluta jobba helt.

Min inkomst från standup blev en öl, två mål mat och en obetydlig allmosa plus ett inte fullt så futtigt krisstipendium.

Det här inlägget har exakt 1343 tecken (inklusive mellanslag) 246 ord.

Hur svårt kan det va?